Sport Versterkt
O


p onze school neemt sport een belangrijke plaats in. Onze leerlingen willen graag en veel sporten en dat ondersteunen we van harte. In alle onderbouwklassen kun je vanaf het eerste leerjaar de Sportklas volgen. De Sportklas loopt voor alle opleidingen door in het tweede en derde leerjaar.

Zit je in een Sportklas dan heb je in de eerste en tweede klas elke week twee extra uren lichamelijke opvoeding (LO). Je krijgt dan een verdieping op het basisprogramma LO. In blokken van vier weken besteden we aandacht aan sporten die niet zo uitgebreid aan bod komen in de reguliere gymlessen. Denk bijvoorbeeld aan streetdance, karate, tennis en korfbal.

Is Sportklas iets voor mij?
Je hoeft niet een echte topsporter te zijn. Wel is een sportklasleerling vaak enthousiast, gemotiveerd, sociaal, sportief en kan hij/zij goed in teamverband werken. Herken jij je hierin? Dan heb je een echte sportklasmentaliteit en nodigen we je van harte uit om je aan te melden!

Aanmelden
Als je je aanmeldt bij onze school, kun je ook gelijk aangeven of je de Sportklas wilt volgen. Na je inschrijving voor de Sportklas nodigen we je in april uit om op een dagdeel een sporttest af te leggen. Dat is een praktische test met onderdelen als motivatie, samenwerken, conditie en motorische vaardigheden. In mei krijg je bericht of je bent geplaatst.

Kosten
De Sportklas kost €110 per schooljaar. Als je nog sportkleding moet aanschaffen, die je toch ook nodig hebt voor het vak LO, dan komt daar €60 bij.

Meer weten?
Download de talentkaart Sportklas.