Zorg en Welzijn

D


e richting Zorg en Welzijn is voor jou zeer geschikt als je het prettig vindt om met mensen om te gaan. Je kunt bijvoorbeeld goed luisteren, je vindt het fijn om mensen te helpen en te ondersteunen en je hebt een positieve instelling. Dat zijn eigenschappen die echt bij deze richting horen.

Beroepsgericht onderwijs
Binnen Zorg en Welzijn volg je bijna de helft van de week het beroepsgerichte programma. Daarnaast krijg je nog de vakken Nederlands, Engels, wiskunde en biologie. Je werkt vaak in groepsverband en in een omgeving die lijkt op een echte instelling of organisatie. In het vierde leerjaar loop je twee weken stage bij een bedrijf of instelling. Je zult dan merken dat je veel van de dingen die je op school hebt geleerd echt kunt gebruiken.

Gezondheid en welzijn
Na je vervolgopleiding aan het mbo kun je uit hele mooie beroepen kiezen. Je kunt bijvoorbeeld apothekersassistent, verpleegkundige, onderwijsassistent of laborant worden. Maar je kunt ook gaan werken met gehandicapten, in de jeugdzorg, de kinderopvang of als begeleider van kleinschalige woonvormen. En wil je liever aan de slag met uiterlijke verzorging zoals het kappersvak of de voetverzorging? Ook dat is mogelijk met dit profiel.