Techniek

J


e vindt het leuk om dingen te maken, maar je houdt ook je hoofd erbij tijdens het vak natuurkunde? Kies dan voor de het beroepscollege Techniek. Je leert hout en metaal te bewerken en te werken met technische installaties. In deze sector is het vak natuurkunde verplicht en je krijgt ook vakken als Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV) en Maatschappijleer. Een flink deel van je tijd besteed je aan de beroepsgerichte vakken. Je krijgt les in moderne praktijklokalen.

Vanaf het derde jaar volg je vakken uit het profiel Bouw, Wonen & Interieur (BWI) en vakken uit het profiel Produceren, Installeren & Energie (PIE), zodat je uit beide werelden belangrijke zaken meekrijgt. Je hoeft dus nog niet direct bij ons op school te kiezen en kunt in het mbo doorstromen in beide richtingen. In de leerjaren 3 en 4 loop je een aantal weken stage in een echt bedrijf. Zo kun je je goed voorbereiden op je vervolgopleiding op het mbo.

Bouwen, Wonen & Interieur (BWI)
Met de kennis die je opdoet bij BWI kun je na je vervolgopleiding op het mbo kiezen uit heel veel beroepen, uiteenlopend van timmerman en metselaar tot en met werkvoorbereider en meubelmaker. Ook kun je aan de slag op een kantoor, bijvoorbeeld als technisch tekenaar. Dan maak je met speciale computerprogramma's technische bouwtekeningen voor kantoren en woningen.

Produceren, Installeren & Energie (PIE)
Bij de lessen PIE maak je kennis met de elektrotechniek, metaaltechniek en installatietechniek. Je leert bijvoorbeeld hoe je moet solderen en lassen en hoe je elektrische schakelingen maakt.

Na je vervolgopleiding op het mbo kun je kiezen uit veel beroepen. Je kunt denken aan onderhoudsmonteur, elektricien, verwarmingsmonteur, metaalbewerker en autotechnicus.