Sportklas
O


p onze school neemt sport een belangrijke plaats in. Onze leerlingen willen graag en veel sporten en dat ondersteunen we van harte. In alle onderbouwklassen van de mavo en het vmbo kun je vanaf het eerste leerjaar de Sportklas volgen. De Sportklas loopt door in het tweede en derde leerjaar.

Zit je in een Sportklas dan heb je in de eerste en tweede klas elke week twee extra uren lichamelijke opvoeding (LO). Je krijgt dan een verdieping op het basisprogramma LO. In blokken van vier weken besteden we bijvoorbeeld aandacht aan sporten die niet zo uitgebreid aan bod komen in de reguliere gymlessen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan streetdance, karate, tennis en korfbal.

Sportplan
In de bovenbouw van de mavo+ kun je je nog verder verdiepen in sport en bewegen. Vanaf het derde jaar kun je het examenvak LO-2 volgen. Je doet dan ook examen in het vak LO-2. Daarmee kun je bijvoorbeeld naar het CIOS, het Centraal Instituut Opleiding Sportleiders.

Is Sportklas iets voor mij?
Je hoeft niet een echte topsporter te zijn. Sportklasleerlingen zijn vaak enthousiast, gemotiveerd, sociaal, sportief en kunnen goed in teamverband werken. Herken jij je hierin? Dan heb je een echte sportklasmentaliteit en nodigen we je van harte uit om je aan te melden.

Aanmelden
Als je je aanmeldt voor onze school, kun je ook gelijk opgeven of je de Sportklas wilt gaan volgen. Na je inschrijving voor de Sportklas nodigen we je in april uit om op een dagdeel een sporttest af te leggen. Dat is een praktische test met onderdelen als motivatie, samenwerken, conditie en motorische vaardigheden. In mei krijg je bericht of je bent geplaatst.

Kosten
De Sportklas kost €110 per schooljaar. Als je nog sportkleding moet aanschaffen die heb je toch nodig voor het vak LO, dan komt daar €60 bij.

Meer weten?
Download hier de folder van de Sportklas.