Technasium
B


en je nieuwsgierig en wil je de wereld om je heen begrijpen? Vind je het ook leuk om in groepjes problemen op te lossen? Dan is deze talentrichting een hele geschikte keuze: je komt op een hele praktische manier in aanraking met techniek en technologie en je leert veel over technische beroepen. Het Technasium is voor jongens én meisjes!

 

 


Onderzoek en ontwerpen
Je gaat vanaf de brugklas al van start met het Technasium. Je werkt dan een half jaar aan een onderzoeks- of ontwerpopdracht (O&O). Zit je in de brugklas havo/mavo dan volg je een aangepast programma met vergelijkbare leerdoelen. Tijdens je onderzoeks- en ontwerpopdracht werk je in kleine groepjes aan een echt probleem van een bestaand bedrijf.

Je brengt een bezoek aan het bedrijf en hebt acht weken de tijd om samen met je groepje een oplossing te bedenken. Aan het eind van het project presenteer je het resultaat. Zoals bij elk vak, krijg je gewoon cijfers die meetellen. Ook moet je elkaar en jezelf beoordelen: hoe werk je samen, neem je initiatief, of heb je vooral geholpen bij het rekenwerk?

Na de brugklas kun je in leerjaar twee kiezen voor de opleiding Technasium. Het vak O&O staat dan definitief op je rooster. In havo 5 doe je eindexamen in het vak O&O en krijg je een bewijs dat je het Technasium hebt gevolgd.

Meer informatie
Download de talentkaart Technasium of bekijk een korte animatie: informatie Technasium.

Voor opdrachtgevers

Wilt u inzicht wat het opdrachtgeverschap uw bedrijf kan opleveren en wat de rol van een bedrijf is als opdrachtgever van een O&O-project? Deze informatieve en wervende film geeft u alvast antwoord: opdrachtgeverschap Technasium.
Laat het ons weten als u interesse heeft, mail naar Technasium Lingecollege.