Stage
O


p stage gaan is eigenlijk oefenen met wat al is geleerd en gedaan in de klas.


Stages zijn heel belangrijk op het praktijkonderwijs. Ze vormen een goede voorbereiding op het werk van later. Wanneer een leerling precies stage loopt, is afhankelijk van het leertempo en de individuele ontwikkeling. Bij ons op school hebben we interne stages en beroepsstages.

Interne stage
Alle leerlingen doen een maatschappelijke stage door middel van vrijwilligerswerk: je schenkt bijvoorbeeld koffie in een verzorgingstehuis, helpt mee in een dierenasiel of doet klusjes voor een buurtcentrum. Het geeft je een goed inzicht in wat er speelt in Tiel en de regio en hoe jij kunt bijdragen aan de maatschappij. En je maakt ook nog eens op een leuke manier kennis met vrijwilligerswerk.

Beroepsstage
Via beroepsstages bereiden we je voor op werken in bijvoorbeeld een supermarkt. Meestal ga je op stage vanaf fase 2, maar dat hangt af van je individuele ontwikkeling en of je al voldoende vaardigheden hebt om op stage te gaan. Voordat je op stage gaat, doe je in fase 2 een stage-assesment. Je gaat dan onder meer een sollicitatiegesprek voeren, je maakt enkele arbeidsproeven en je doet een beroepeninteressetest. Tijdens je stage word je begeleid door een ervaren stagebegeleider.