Richtingen
B


innen beroepscollege Economie kun je kiezen uit de richtingen:

Logistiek, economie & ondernemen (LEO)
Bij beroepen in deze richting ben je vooral bezig met een zakelijke omgang met mensen en je vindt het leuk om iets te verkopen. Met deze richting kun je na je mbo bijvoorbeeld aan de slag als winkelbediende, receptionist, inkoper bij een bedrijf of verzekeringsagent. Bij beroepen in de administratie draait het om duidelijkheid, orde en zorgvuldigheid. Daarbij kun je denken aan beroepen als boekhouder, magazijnbediende of datatypist.

Goed kunnen plannen, het overzicht bewaren en problemen oplossen, dat zijn belangrijke skills als je aan de slag wilt in de logistiek. Ook klantvriendelijk zijn is belangrijk, je hebt namelijk heel vaak contact met klanten en opdrachtgevers. Beroepen in dit vakgebied zijn bijvoorbeeld logistiek medewerker, medewerker magazijn, planner logistiek en vrachtwagenchauffeur.

Horeca, bakkerij& recreatie (HBR)
Goed kunnen omgaan met mensen is heel belangrijk binnen de richting horeca, bakkerij & recreatie. Banen zijn er genoeg als je deze richting hebt afgerond op het mbo, maar je moet wel rekening houden met variabele werktijden. Dat begint al op school, want je begint regelmatig later zodat je praktijklessen kunt volgen in ons schoolrestaurant.
Na je opleiding kun je aan de slag in een heleboel beroepen. Een paar voorbeelden zijn: ober of barman in een restaurant of café, medewerker op een camping of in een recreatiepark; receptionist in een hotel of je kunt aan de slag in een bakkerij of keuken.