Internationale SchakelKlas
K


om je uit het buitenland en wil je goed Nederlands leren? Dan kun je terecht in de Internationale SchakelKlas (ISK), voor leerlingen tussen de 11 en 18 jaar. ISK is geen internationale school (op een internationale school zijn de lessen juist niet in het Nederlands): op een ISK zitten leerlingen die in Nederland blijven wonen. De ISK duurt gemiddeld twee jaar.

Hoe lang je op de ISK zit, is afhankelijk uit welk land je komt en welk onderwijs je al hebt gehad. De ene leerling gaat na anderhalf jaar al naar een andere opleiding. Een andere leerling moet erg wennen aan Nederland en blijft bijvoorbeeld drie jaar op de ISK.

Na de ISK kun je doorstromen naar een vervolgopleiding die past bij jouw niveau. Ook kun je bij ons terecht als je te weinig Nederlands hebt gehad of omdat je de basisschool niet hebt afgemaakt. Dan volg je maximaal een jaar onderwijs bij ons.

Lingecollege is de enige school in de regio met een ISK-afdeling. Onze leerlingen komen uit een gebied dat loopt van Rhenen tot Beneden-Leeuwen en van Opheusden tot Haaften.

De ISK is gehuisvest op de locatie voor vwo/havo aan de Heiligestraat in Tiel.