Nieuws
Lingecollege is Peer2Peer-school
02 november 2018

Lingecollege is Peer2Peer-school

samen leren, samen groeien - Leerlingen helpen elkaar op weg

Vorig schooljaar zijn we op de vwo/havo-locatie van Lingecollege gestart met het Peer2Peer project. Ook dit schooljaar zetten we dat voort dankzij steun van de Rabobank. We kunnen het zelfs verder uitbreiden, waar we uiteraard erg blij mee zijn!

Wat is Peer2Peer?
Peer2Peer is een project waarin leerlingen elkaar op weg helpen. We zijn dit project gestart om de leerlingen van de Internationale Schakelklas een handje te helpen met integreren binnen de school. Al jaren blijkt, zowel vanuit de reguliere leerlingen als ISK-leerlingen, dat het lastig is om te ‘mengen’. Doel van dit project is dat er meer saamhorigheid ontstaat en de ISK-leerlingen meer Nederlands spreken.
Elke reguliere leerling is gekoppeld aan een ISK-leerling. Ze zien elkaar elke week en ondernemen allerlei activiteiten; van diverse sporten tot een bezoek aan de Efteling.

Uitbreiding
Dit schooljaar breiden we het Peer2Peer project uit. Momenteel zijn we bijvoorbeeld bezig om de Peer Leader rol binnen onze school in te zetten. Peer Leaders zijn leerlingen uit de bovenbouw die leerling-mentor van een brugklas worden. Zij komen vrijwel wekelijks in ‘hun’ brugklas en leren de kinderen kennen. Daarmee zijn ze een laagdrempelig aanspreekpunt en vangen vroegtijdig signalen op wanneer er iets speelt in de groep en/of met een leerling.

De leerlingen zijn enthousiast en nemen actief deel. De groep is dit jaar groter dan het jaar ervoor en dat is ook precies de bedoeling!
We hopen het project elk jaar een groter podium te kunnen geven.

Lees meer op de pagina Peer2Peer

Related