Horecaklas

Binnen de opleiding horeca, toerisme & voeding (htv) volgen leerlingen beroepsgericht onderwijs waarmee wordt aangeleerd wat in praktijk wordt gevraagd: een gedegen vakkennis, initiatief en uitstekende sociale vaardigheden.

Voor welke leerlingen?

  • leerlingen die graag werken met mensen en gastvrij zijn;
  • leerlingen die een uitdagend en boeiend vak willen leren binnen horeca, toerisme of bakken;
  • leerlingen die carrièremogelijkheden in binnen- én buitenland zoeken.


Leerjaar 3 en 4
In leerjaar 3 en 4 krijgen de leerlingen naast algemene vakken zoals Nederlands, Engels en wiskunde ook maarliefst 14 lesuren (5 uur brood en banket, 5 uur koken en serveren en 4 uur vaktheorie) het beroepsgerichte vak htv. De leerlingen leren in een echt functionerend schoolrestaurant de kneepjes van het vak en daarmee leren ze hoe het is om werkzaam te zijn in de horeca. Dat betekent ook, dat leerlingen natuurlijk niet alleen overdag les hebben, maar ook een paar keer per week ’s avonds.

Vanaf het derde leerjaar worden leerlingen alle beginselen en vaardigheden van het horeca- en bakkersvak alsmede toerisme aangeleerd. Dit gebeurt o.a. doordat in beide leerjaren ruimte is gemaakt voor veel stage-ervaringen. Uiteindelijk wordt in twee jaar vmbo de basis gelegd voor een carrière zoals chefkok, hotelmanager, (banket)bakker, medewerker bij een reisbureau, baliemedewerkster in een hotel of van een bungalowpark.

 

©2015 RSG Lingecollege

Disclaimer